joi, 31 ianuarie 2013

Cosuletul din sarma impletita

Am avut intentia sa deschidem magazinul nostru la inceputul lunii februarie, speram sa ne reuseasca... Dar mai sunt atatea de facut... Din pacate o sa mai dureze cateva zile pana o sa arate totul asa cum imi place mie.

Din cauza aceasta neglijez blogul, dar nu mai dureaza mult si o sa te bombardez iar cu informatii. Si dupa o postare asa scurta, iti arat totusi si o poza cu unul din produsele noastre.

Salutari creative!

Alina




luni, 21 ianuarie 2013

Vrei un buchet de mireasa facut si sponsorizat de noi?

Ieri mi-a venit o idee destul de interesanta... La inceputul lui februarie, Mari va realiza niste buchete de mireasa pe care le vom poza si filma pentru tine, ca sa-ti putem arata cum au fost facute. Dar intrebarea e, ce facem cu ele dupa aceea? Ieri am gasit raspunsul…
 
Le dam cuiva care se poate bucura de ele!!! : - )))

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Primavara in ... eprubeta

 
 
Stiu ca pozele nu sunt super, dar asta e rezultatul daca faci poze numai noaptea... sau ziua, pe vremea cenusie caracteristica tarii lalelelor. Si fiindca vorbim de lalele, poate nu le-ai vazut niciodata in eprubete florale. M-am chinuit de 4 ori sa le fac poze si tot nu mi-au iesit, dar pana la urma tot ti le arat, macar pentru idee. Poti atarna un sirag din asta in fata geamului sau oglinzii, ca sa te inveseleasca in vremuri de iarna si sa-ti aduca aminte de primavara.
 

vineri, 18 ianuarie 2013

Tipurile de caramida Oasis

Oasis Economy (burete economic)- se foloseste la aranjamentele mici (cu flori putine) si compacte, sau in cazul in care tulpina florilor este subtire sau fragila.
Oasis Standard (burete standard) - se foloseste la acelasi tip de aranjamente ca si buretele Economy, dar este putin mai mare.
Oasis Instant (burete rapid) – burete floral universal cu absorbtie de apa extrem de rapida.
Oasis Ideal (burete ideal) – burete pentru aranjamentele de zi cu zi, se poate folosi la toate aranjamentele.
Oasis Premium  (burete premium) – se foloseste la aranjamentele cu flori grele sau in cazul florilor cu tulpina groasa sau rigida

Informatii generale:
Fiecare caramida Oasis absoarbe in jur de 1,9 l de apa.

Nivelul optim al pH-ului asigurat de buretele Oasis previne dezvoltarea bacteriilor si asigura florilor si aranjamentelor o viata prelungita.
Daca se utilizeaza in modul indicat, o caramida de burete Oasis retine cel putin 98% din apa absorbita initial. Un aranjament facut din 1/3 dintr-o caramida Oasis pierde doar 7 ml de apa. De aceea, aranjamentele se pot face chiar si pe recipiente plate.


miercuri, 16 ianuarie 2013

Utilizarea corecta a buretelui floral Oasis

O singura caramida
1.   Aplicati metoda de “absorbtie a apei prin plutire” . Umpleti un recipient cu apa de la robinet si adaugati hrana de flori in apa. Dimensiunea recipientului trebuie sa fie de asa natura incat sa ramana loc intre burete si marginile recipientului. Asezati o caramida de burete Oasis (sau o portiune dintr-o caramida) pe suprafata apei.

2.   Ideal este ca nivelul apei sa fie dublu fata de inaltimea unei caramizi. Lasati buretele sa absoarba apa pana la saturatie.

3.   Buretele se scoate din apa dupa ce a inceput sa pluteasca sub nivelul apei sau dupa ce s-a scufundat pe fundul recipientului.

Mai multe caramizi (simultan)
1.   Aplicati metoda de “absorbtie a apei prin plutire” . Umpleti un recipient cu apa de la robinet si adaugati hrana de flori in apa. Dimensiunea recipientului trebuie sa fie de asa natura incat sa ramana loc atat intre bureti cat si intre bureti si marginile recipientului. Asezati cateva caramizi de burete Oasis pe suprafata apei si lasati cativa centimetri distanta intre ele.

2.  Ideal este ca nivelul apei sa fie dublu fata de inaltimea unei caramizi. Lasati buretii sa absoarba apa pana la saturatie.

3.   Asteptati pana toti buretii s-au scufundat sau plutesc sub suprafata apei. In cazul in care se scoate un burete din apa si ceilalti nu au absorbit suficienta apa,  exista riscul formarii bulelor de aer in interiorul caramizii.
Pentru a vedea filmul, da clic aici:


marți, 15 ianuarie 2013

Punguta cu flori

Ieri am cumparat ultimele produse pentru magazin, niste pungute simpatice foc :-) Au dimensiunea perfecta pentru un aranjament de Martisor.
Azi le-am facut niste poze, ca sa ti le pot arata. Iti plac?



 

 

 

 







duminică, 13 ianuarie 2013

Ideile mele marete

Inca de anul trecut mi-am propus ca in 2013 sa fac cativa oameni fericiti. Stiu…, e cam ambitios planul meu, dar daca mi-am pus ceva in gand… O sa ma limitez la iubitorii de flori, altfel devine complicata situatia. Primul candidat de pe lista mea de iubitori de flori e Mari, mama subsemnatei. Poate al doilea esti tu?

Cei care ma cunosc nu o sa creada ca am un blog… Dar avand in vedere ca vreau sa impartasesc ceva cu voi, mi-am facut putin curaj… Vestea cea mare este ca peste vreo 2 saptamani vei putea vizita CreaMari, magazinul nostru virtual de produse si accesorii de design floral. Acum site-ul este inca in lucru, dar nu mai dureaza mult pana o sa-ti poti satisface curiozitatea.
Mari mi-a dat ideea acestui magazin. De cate ori vine in vizita la noi, o zi intreaga trebuie dedicata vizitarii unui magazin de flori, plante si accesorii florale. Ceva apa ii trebuie la ea, dar mancare nu, fiindca in ziua in care viziteaza Intratuin-ul, Mari se hraneste cu polenul din aerul de acolo… Prima data am insotit-o si eu, dar o zi intreaga e cam mult pentru mine, asa ca am renuntat, se descurca si singura…

Ideea este ca Mari e innebunita dupa flori si ar face toata ziua aranjamente florale. Daca ar fi fost posibil, ar fi vrut sa ajute intr-o florarie, fara plata, doar pentru a-si putea practica hobby-ul… Problema este ca secretele meseriei trebuie sa ramana secretele meseriei… Totusi, avand in vedere ca eu locuiesc de 11 ani in tara lalelelor, m-am gandit la o solutie care sa-i permita lui Mari sa stea cat mai des cu nasul in flori. Mi-a luat ceva timp, dar rezultatul este CreaMari.
Ti se pare interesanta ideea unui astfel de magazin, dar nu stii cum sa folosesti produsele si accesoriile florale? Nici o problema, Mari de-abia asteapta sa-ti arate cum se folosesc produsele noastre. Pe langa informatii generale despre flori, buretele floral, hrana pentru flori, etc., o sa gasesti aici si inspiratie (aranjamente pas cu pas).

Poate te intereseaza revista olandeza “ Special Bloemschikken”? Inclusiv cateva traduceri (gratis) la unele din aranjamentele descrise in aceasta revista? O poti cumpara din magazinul nostru! Prima editie pe 2013 (ianuarie- februarie) are un supliment cu 24 de aranjamente pentru toate bugetele si anotimpurile.
Intre 30 iulie si 2 august vreau sa organizez un curs de design floral. Daca vrei sa inveti cateva tehnici de design floral de la o profesoara olandeza, te asteptam! Am abordat-o in acest scop pe Nicolle Boerma si dansa este dispusa sa vina in Romania pentru un curs de 3 zile cu tema “ buchetul de mireasa”. Numarul necesar de cursanti este de 25 si la cererea noastra, pretul a fost facut pe masura buzunarului romanesc.
Daca ti-am trezit interesul, te mai astept pe aici…

Salutari creative!
Alina