duminică, 26 mai 2013

1. Aranjament de primavara cu flori de Helleborus - descriere pas cu pas

Am gasit in cautarile pe net o pagina cu aranjamente si buchete facute de hobistii olandezi, pagina unde este explicat si modul de realizare. De acum o sa postez din cand in cand cate un aranjament de sezon, cu traducerile si explicatiile de rigoare.

Aranjamentul de astazi este facut de Christ Bernard. Florile de Helleborus se pot inlocui cu trandafiri sau alte flori, dupa dorinta. Da clic pe poza pentru a vizita pagina originala cu restul de poze.


miercuri, 22 mai 2013

Buchete si aranjamente profesionale facute cu flori de calitate, pentru toate ocaziile

Am gasit un site al unei florarii olandeze unde poti vedea exemple de buchete de zi cu zi, aranjamente de masa, aranjamente corporate (facute pentru receptia companiilor cu abonament lunar).

Ultimele 4 categorii de aranjamente sunt facute pentru inmormantari, iar ultimele 5 sunt aranjamente pentru inmormantari de copii...

Da clic pe poza pentru a vizita site-ul florariei "Floare si miros" din Zeist.

Salutari creative!

Alina


vineri, 17 mai 2013

Flori si denumirea lor in latina

Poate ti s-a intamplat de mai multe ori sa vezi o floare pe care vrei sa o folosesti intr-un buchet sau aranjament, dar nu-i stii denumirea. Pe blogul urmator am gasit un catalog cu poze de flori si verdeata folosite in buchete.

Apasa pe fiecare litera pentru a vedea pozele florilor a caror denumire incepe cu litera respectiva. Sub fiecare poza poti vedea numele in latina, asa ca de acum poti comanda flori, chiar daca nu stii cum se cheama in romaneste. O sa mai caut si alte site-uri cu informatii de genul asta, avand in vedere ca lista nu e completa.

Dupa ce ai dat clic pe o poza, da clic pe cuvantul "Terug" aflat pe acoperisul rosu al casutei, pentru a te reintoarce in meniul cu alfabetul floral.

Flori si numele lor in latina

Salutari creative!

Alina

marți, 14 mai 2013

Gradina noua- un blog cu si despre gradini

Madam Florence a fost atat de amabila incat sa mentioneze blogul nostru aici:

Gradina noua

Uita-te la litera C...

Pentru cei care admira florile mai degraba in gradina decat intr-o vaza, pe blogul Gradina noua gasesti informatii despre gradinarit, plante, evenimente din domeniu, produse de gradinarit si multe altele.

Inca 2 saptamani pana se incheie perioada de inscriere la curs. Mai sunt amatori?

Salutari creative!

Alina