luni, 15 iulie 2013

Plante si numele lor in Latina

Fiindca sunt in febra pregatirilor pentru vacanta si nu prea am timp de cautari pe net, postez 2 site-uri pentru cei interesati de denumirea latineasca a plantelor si florilor. Problema este ca pana acum nu am gasit un site complet, si cu denumiri si cu poze.

Pe primul sunt date atat denumirile latinesti (intre paranteze) cat si poze. Pe ambele site-uri gasesti numai plante (de gradina sau salbatice), deci nu neaparat flori folosite in buchete si aranjamente. Da clic pe poze pentru a vizita site-urile respective.



Pe urmatorul site gasesti o sumedenie de denumiri de plante (in 4 limbi), dar absolut nici o poza. In coloana a doua gasesti denumirile latinesti si in a 4-a coloana, denumirile florilor in engleza. Daca vrei sa stii cum arata florile, poti introduce denumirea florii pe Google Imagini. Cu ocazia asta vei descoperi si alte site-uri interesante legate de floristica.


O vacanta placuta si plina de inspiratie va uram tuturor!

Salutari creative!
Alina




joi, 4 iulie 2013

Flori exotice, deosebite sau nebune pentru buchetul de mireasa (1): Protea

Ca inspiratie pentru viitoarele mirese, m-am gandit sa incep o serie de postari cu soiuri de flori mai putin cunoscute sau mai putin folosite. Pentru postarea de astazi am cautat poze cu diferite soiuri de Protea, o floare exotica disponibila in mai multe culori. Fiind mare, nu este nevoie de multe alte flori si verdeata pentru a putea realiza un buchet deosebit. Am cautat mai multe feluri de Protea albe, dar si cateva colorate, pentru miresele indraznete. Daca iti doresti asa ceva in buchet, informeaza-te din timp daca le poti comanda, fiindca majoritatea soiurilor nu sunt disponibile tot timpul anului, sunt flori de sezon.



Protea Arctic Ice