miercuri, 25 septembrie 2013

Poze de la Fleuramour 2013- cel mai important eveniment floral belgian din Alden Biesen

Weekend-ul trecut a avut loc Fleuramour, un eveniment vizitat de iubitori de flori din toata lumea. Creatiile florale prezentate acolo sunt facute atat de studenti cat si de cei mai cunoscuti designeri florali, cum ar fi Pim van den Akker si Moniek Vanden Berghe. Inca nu sunt postate multe poze pe net, dar am gasit cateva, cat sa iti faci o impresie. Ca sa le vezi, da clic pe poza aceasta:

 
 

Mergem la anul si noi??? :-)))

Salutari creative!
Alina

duminică, 22 septembrie 2013

Link-uri interesante legate de floristica

Fiindca am mai descoperit cateva site-uri interesante pentru voi, postez cateva link-uri.

Daca te intereseaza revistele digitale, poate gasesti ceva pe placul tau aici. Multumim Iulianei pentru ca a vrut sa ni-l arate si noua! :-)

http://www.floraldesignmagazine.com/

Am gasit in sfarsit un site cu poze si cu denumirea latineasca a florilor. Nu cred ca e complet, dar calitatea pozelor e buna iar la anumite flori sunt date numele si pozele diferitelor soiuri din acelasi tip de floare.

http://www.euflora.eu/en/flowers/default.aspx

Cine vrea sa admire niste buchete deosebite si de lux, dar si niste locatii de nunta si privelisti extraordinare, poate vizita site-ul lui Fabio Zardi:

http://fabiozardi.com/category/gallery/wedding-flowers-gallery/bouquets/

Si un blog interessant am gasit, plin de aranjamente si buchete, plus numele florilor folosite.

http://botanicart-blog.com/

Salutari creative!
Alina

miercuri, 18 septembrie 2013

Soiuri de verdeata deosebita, exotica si nebunatica - nelipsita din orice buchet sau aranjament

Pe langa flori, din orice buchet si aranjament nu trebuie sa lipseasca verdeata (parerea mea). Gusturile difera, stiu, dar poate dupa ce ai vazut pozele din postarea aceasta, o sa devii adepta verdetii. ;-)

Pentru astazi am cautat soiuri de verdeata deosebite, exotice si nebunatice, asa cum imi plac mie. Daca vrei sa folosesti asa ceva in buchetele tale dar nu le-ai vazut niciodata, te poti informa la furnizorul propriu, cred ca toti pot aduce flori si verdeata la comanda. In functie de sezon, poti folosi frumusetile astea in aranjamentele tale.

Iti arat intai un corsaj deosebit cu flori de Gloriosa, Hydrangea si Scabiosa:

 
Verdeata:
 
Scabiosa stellata pod (dupa caderea petalelor florii)
 
 
Succisa pratensis (inflorita)
 
 
Succisa pratensis (dupa caderea petalelor)
 
Eryngium

miercuri, 4 septembrie 2013

Pagina noastra de pe You Tube + aranjament cu hortensii pas cu pas

In weekend am postat filmuletul cu realizarea buchetului de mireasa curgator pe You Tube. Daca vrei sa vezi cum a facut Mari acest buchet, da clic pe poza.

 
 
 Daca nu ai nevoie de un buchet de mireasa :-), dar vrei sa te bucuri de un aranjament deosebit cu hortensii, poti da clic aici:



Instructiunile de realizare pentru buchetul facut de Petra:

Materiale: un vas dreptunghiular inalt si ingust, pamant sau zapada artificiala, burete floral Oasis, punga de plastic, cateva flori de Hortensia, 3 cale Blush, Nigella damascena, ace cu perla.

ü  Se aranjeaza pamant sau zapada artificiala pe fundul vasului (cam ¾ din inaltimea lui), lasand loc destul pentru buretele floral.
 
ü  Se taie buretele umed astfel incat sa incapa in vas.

ü  Se introduce buretele umed intr-o punguta de plastic, dupa care se baga in vas, avand grija ca buretele sa fie mai inalt cu cativa centimetri decat marginea vasului.

ü  Dupa dorinta, se pot taia oblic marginile buretelui, pentru a le rotunji.

ü  Se taie extremitatile pungii de plastic cat sa nu mai fie vizibila.

ü  Se introduc buchetele mici de Hortensia in burete, incepand cu partea inferioara a buretelui, de jur imprejur,  pana acesta nu mai este vizibil.

ü  Se introduc calele in burete. Pentru a le fixa in loc se pot folosi ace lungi cu perla. Tulpina calei devine mai flexibila daca nu este tinuta in apa timp de cateva ore inainte de folosire.

ü  La final se adauga din loc in loc flori de Nigella damascena.

Sfaturi:
Uneori, buchetelele de hortensia sunt destul de puternice pentru a le putea introduce in burete. Daca tulpinile sunt prea subtiri, se insarmeaza in felul urmator:
Se aseaza o bucata de sarma florala paralel pe tulpina. Se tin buchetelul si sarma bine intre degete si se infasoara o alta bucata de sarma de 3 ori in jurul tulpinii, imediat deasupra degetului mare. Dupa aceea se indoaie sarma in jos si se mai infasoara in jurul tulpinei de cateva ori. Se taie extremitatile ambelor sarme. Datorita sarmelor, buchetelul de hortensia va putea fi usor infipt in burete.
 
Vizionare placuta sau succes la realizarea aranjamentului cu hortensii!
 
 Salutari creative!
Alina