joi, 31 octombrie 2013

Cos de toamna cu muschi si verdeata (de atarnat pe usa de afara sau in balcon)

Am gasit instructiuni pentru realizarea unui cos simpatic ce se poate refolosi. Cred ca o sa fac si eu unul... ;-) Dupa ce se usuca verdeata din el, se poate adauga o noua bucata de burete plus alte verdeturi sau flori, in functie de anotimp. In primavara se pot folosi bulbi de zambile sau de crocusi. Muschiul se pastreaza bine, chiar daca se usuca. Da clic pe poza pentru a vizita pagina originala unde este prezentat aranjamentul.

http://goedkoopbloemschikken.blogspot.nl/2009/12/bloemschikken-groendecoratie-mand-mos.html

Materiale: plasa sarma, muschi verde sau uscat, crengi de salcie sau mesteacan, o bucata de lemn sau placaj (in forma de cosulet) de 30-40 cm lungime, latimea partii superioare de 30-40 cm si a partii inferioare de 20-25 cm, sarma florala de cupru, caramida de burete floral (Oasis), verdeata de mai multe feluri.
Materiale ajutatoare: cateva cuie mici, o bucata sarma groasa, foarfece de gradina, foarfece de taiat sarma, cutit, bormasina si ciocan.
Se lasa buretele floral intr-un recipient sa se imbibe cu apa. Nu se apasa pe el, altfel se creeaza bule de aer in interior.
Se dau 2 gauri in colturile din partea superioara a bucatii de lemn/ placaj. Se infasoara cateva crengi cu sarma pentru a obtine un maner. Se ataseaza manerul de bucata de placaj, introducand capetele prin cele 2 gauri si legandu-le cu sarma. Acest maner este doar decorativ, “cosul” va fi prea greu pentru a-l putea atarna de maner.  Pentru a-l atarna fara probleme, se mai prinde o bucata de sarma groasa de placaj.  
Se taie caramida de burete in 2 bucati, in latime. Se bat 4 cuie in partea ingusta (de sus) a bucatii de placaj. Se aseaza bucatile de burete floral pe cuie si se apasa putin, astfel incat sa se fixeze buretele in loc.
 
Se aseaza bucati de muschi pe placaj, pana se acopera totul bine si placajul nu mai este vizibil. Se aseaza o bucata de plasa de sarma pe muschi, se intinde bine si se prinde pe spatele placajului cu cateva cuisoare.
 
Se infige verdeata in buretele floral, eventual se mai adauga si alte materiale decorative.
Cosul poate fi atarnat pe usa de intrare, in balcon, in gradina... Daca vrei sa ii dai alt aspect, poti lipi frunze uscate pe placaj, in loc sa folosesti muschi.
Succes!
P.S. Pe site-ul unde am gasit cosuletul ((http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/) gasesti filme scurte cu tehnici folosite in aranjarea florilor, dar si 16 pagini de poze cu aranjamente facute de clientii acestui magazin online. Pe acest site, in meniul din stanga paginii gasesti multe butoane de genul " Bloemschikken en decoreren voorbeelden foto`s van klanten 1". Daca apesi pe fiecare din ele, vei vedea 16 pagini cu aranjamente facute de hobisti olandezi.
Salutari creative!
Alina

P.S.2
Asa arata cosul facut de mine... :-)


 
 
 

vineri, 11 octombrie 2013

Aranjament de toamna facut intr-un bostanel

Am gasit site-ul acesta in seara asta si mi-a placut imediat ideea unui aranjament facut in interiorul unui bostanel.



Aici gasesti descrierea cu poze mai mari in document PDF: Aranjament de toamna in bostanel

Culorile si materialele sunt perfecte pentru toamna, si bostanei cred ca gasesti la piata, sau in gradina bunicii... Daca faci si o plimbare prin padure, mai poti aduna si de acolo materiale bune de folosit la acest aranjament.

Materiale:
bostanel
burete Oasis
punga plastic
betigase lemn
sarma florala aurie
foarfece pentru taiat sarma si foarfece de gradinarit
muschi plat
merisoare decorative
flori trecute de Echinacea (fara petale, in stadiul in care au aparut semintele)
castane
bobite de Callicarpa si Symphoricarpos
flori de Tricyrtis

Cum procedezi:

Lasa buretele intr-un recipient suficient de mare sa se imbibe cu apa. Taie partea superioara a bostanului cu un cutit ascutit si pastreaza capacul astfel creat. Scoate semintele din bostan. Taie buretele floral la dimensiunile bostanului, aseaza-l in punga de plastic si baga-l cu grija in bostan.
Acopera partea de sus a buretelui cu muschi. Infige cate un betigas in merele decorative si infige merele in burete. Aranjeaza florile de Echinacea si castanele (infipte cu grija pe betigase) in jurul merelor. Aranjeaza bobite de Callicarpa si Symphoricarpos si flori de Tricyrtis printre castane. La final, gaureste cu un instrument metalic codita bostanului si scoate sarma aurie prin codita. Infasoara sarma in jurul coditei si ataseaza capacul de bostanel.
 
Succes!
Alina
 
P.S. Ne trimiti si noua pozele cu bostanelul tau? :-)