duminică, 24 noiembrie 2013

2 aranjamente de Craciun (pas cu pas)

Am cautat weekend-ul acesta aranjamente de Craciun pentru voi si din toare frumusetile am ales doua. Unul simplu pentru incepatori si unul mai complicat, pentru avansati. Sau il faci intai pe cel simplu dupa care te poti incumeta si la al 2-lea... :-)

Asa arata primul aranjament facut de Karin, simplu dar elegant... Da clic pe poza pentru a vedea pagina originala cu mai multe poze.

http://www.tuinadvies.nl/kerststuk_met_kerstballen_en_orchidee.htm
 
 
Traducerea:
 
Materiale:
  • 3 flori de orhidee

  • pernute de muschi

  • crengi albite

  • 5 globuri de marimi diferite

  • platou patrat argintiu

  • burete floral

  • scotch impermeabil

  • pistol cu adeziv

  • sarma florala de 0,9 mm

  • agrafe florale

  • patent sarma
Cum procedezi:
  • Taie buretele floral in forma dorita si fixeaza-l in loc cu scotch-ul impermeabil.

  • Aranjeaza crengile peste burete in diagonala si fixeaza-le din loc in loc cu agrafe florale.

  • Acopera buretele cu pernute de muschi.

  • Fixeaza muschiul cu cateva bucati indoite de sarma florala.

  • Lipeste globurile din loc in loc pe muschi.

  • La final, introdu cateva eprubete florale in muschi (si burete).

  • Umple eprubetele cu apa si baga cate o floare in fiecare eprubeta.

  • Dupa gust, se mai poate presara zapada artificiala pe deasupra aranjamentului.
 

joi, 31 octombrie 2013

Cos de toamna cu muschi si verdeata (de atarnat pe usa de afara sau in balcon)

Am gasit instructiuni pentru realizarea unui cos simpatic ce se poate refolosi. Cred ca o sa fac si eu unul... ;-) Dupa ce se usuca verdeata din el, se poate adauga o noua bucata de burete plus alte verdeturi sau flori, in functie de anotimp. In primavara se pot folosi bulbi de zambile sau de crocusi. Muschiul se pastreaza bine, chiar daca se usuca. Da clic pe poza pentru a vizita pagina originala unde este prezentat aranjamentul.

http://goedkoopbloemschikken.blogspot.nl/2009/12/bloemschikken-groendecoratie-mand-mos.html

Materiale: plasa sarma, muschi verde sau uscat, crengi de salcie sau mesteacan, o bucata de lemn sau placaj (in forma de cosulet) de 30-40 cm lungime, latimea partii superioare de 30-40 cm si a partii inferioare de 20-25 cm, sarma florala de cupru, caramida de burete floral (Oasis), verdeata de mai multe feluri.
Materiale ajutatoare: cateva cuie mici, o bucata sarma groasa, foarfece de gradina, foarfece de taiat sarma, cutit, bormasina si ciocan.
Se lasa buretele floral intr-un recipient sa se imbibe cu apa. Nu se apasa pe el, altfel se creeaza bule de aer in interior.
Se dau 2 gauri in colturile din partea superioara a bucatii de lemn/ placaj. Se infasoara cateva crengi cu sarma pentru a obtine un maner. Se ataseaza manerul de bucata de placaj, introducand capetele prin cele 2 gauri si legandu-le cu sarma. Acest maner este doar decorativ, “cosul” va fi prea greu pentru a-l putea atarna de maner.  Pentru a-l atarna fara probleme, se mai prinde o bucata de sarma groasa de placaj.  
Se taie caramida de burete in 2 bucati, in latime. Se bat 4 cuie in partea ingusta (de sus) a bucatii de placaj. Se aseaza bucatile de burete floral pe cuie si se apasa putin, astfel incat sa se fixeze buretele in loc.
 
Se aseaza bucati de muschi pe placaj, pana se acopera totul bine si placajul nu mai este vizibil. Se aseaza o bucata de plasa de sarma pe muschi, se intinde bine si se prinde pe spatele placajului cu cateva cuisoare.
 
Se infige verdeata in buretele floral, eventual se mai adauga si alte materiale decorative.
Cosul poate fi atarnat pe usa de intrare, in balcon, in gradina... Daca vrei sa ii dai alt aspect, poti lipi frunze uscate pe placaj, in loc sa folosesti muschi.
Succes!
P.S. Pe site-ul unde am gasit cosuletul ((http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/) gasesti filme scurte cu tehnici folosite in aranjarea florilor, dar si 16 pagini de poze cu aranjamente facute de clientii acestui magazin online. Pe acest site, in meniul din stanga paginii gasesti multe butoane de genul " Bloemschikken en decoreren voorbeelden foto`s van klanten 1". Daca apesi pe fiecare din ele, vei vedea 16 pagini cu aranjamente facute de hobisti olandezi.
Salutari creative!
Alina

P.S.2
Asa arata cosul facut de mine... :-)


 
 
 

vineri, 11 octombrie 2013

Aranjament de toamna facut intr-un bostanel

Am gasit site-ul acesta in seara asta si mi-a placut imediat ideea unui aranjament facut in interiorul unui bostanel.



Aici gasesti descrierea cu poze mai mari in document PDF: Aranjament de toamna in bostanel

Culorile si materialele sunt perfecte pentru toamna, si bostanei cred ca gasesti la piata, sau in gradina bunicii... Daca faci si o plimbare prin padure, mai poti aduna si de acolo materiale bune de folosit la acest aranjament.

Materiale:
bostanel
burete Oasis
punga plastic
betigase lemn
sarma florala aurie
foarfece pentru taiat sarma si foarfece de gradinarit
muschi plat
merisoare decorative
flori trecute de Echinacea (fara petale, in stadiul in care au aparut semintele)
castane
bobite de Callicarpa si Symphoricarpos
flori de Tricyrtis

Cum procedezi:

Lasa buretele intr-un recipient suficient de mare sa se imbibe cu apa. Taie partea superioara a bostanului cu un cutit ascutit si pastreaza capacul astfel creat. Scoate semintele din bostan. Taie buretele floral la dimensiunile bostanului, aseaza-l in punga de plastic si baga-l cu grija in bostan.
Acopera partea de sus a buretelui cu muschi. Infige cate un betigas in merele decorative si infige merele in burete. Aranjeaza florile de Echinacea si castanele (infipte cu grija pe betigase) in jurul merelor. Aranjeaza bobite de Callicarpa si Symphoricarpos si flori de Tricyrtis printre castane. La final, gaureste cu un instrument metalic codita bostanului si scoate sarma aurie prin codita. Infasoara sarma in jurul coditei si ataseaza capacul de bostanel.
 
Succes!
Alina
 
P.S. Ne trimiti si noua pozele cu bostanelul tau? :-)

miercuri, 25 septembrie 2013

Poze de la Fleuramour 2013- cel mai important eveniment floral belgian din Alden Biesen

Weekend-ul trecut a avut loc Fleuramour, un eveniment vizitat de iubitori de flori din toata lumea. Creatiile florale prezentate acolo sunt facute atat de studenti cat si de cei mai cunoscuti designeri florali, cum ar fi Pim van den Akker si Moniek Vanden Berghe. Inca nu sunt postate multe poze pe net, dar am gasit cateva, cat sa iti faci o impresie. Ca sa le vezi, da clic pe poza aceasta:

 
 

Mergem la anul si noi??? :-)))

Salutari creative!
Alina

duminică, 22 septembrie 2013

Link-uri interesante legate de floristica

Fiindca am mai descoperit cateva site-uri interesante pentru voi, postez cateva link-uri.

Daca te intereseaza revistele digitale, poate gasesti ceva pe placul tau aici. Multumim Iulianei pentru ca a vrut sa ni-l arate si noua! :-)

http://www.floraldesignmagazine.com/

Am gasit in sfarsit un site cu poze si cu denumirea latineasca a florilor. Nu cred ca e complet, dar calitatea pozelor e buna iar la anumite flori sunt date numele si pozele diferitelor soiuri din acelasi tip de floare.

http://www.euflora.eu/en/flowers/default.aspx

Cine vrea sa admire niste buchete deosebite si de lux, dar si niste locatii de nunta si privelisti extraordinare, poate vizita site-ul lui Fabio Zardi:

http://fabiozardi.com/category/gallery/wedding-flowers-gallery/bouquets/

Si un blog interessant am gasit, plin de aranjamente si buchete, plus numele florilor folosite.

http://botanicart-blog.com/

Salutari creative!
Alina

miercuri, 18 septembrie 2013

Soiuri de verdeata deosebita, exotica si nebunatica - nelipsita din orice buchet sau aranjament

Pe langa flori, din orice buchet si aranjament nu trebuie sa lipseasca verdeata (parerea mea). Gusturile difera, stiu, dar poate dupa ce ai vazut pozele din postarea aceasta, o sa devii adepta verdetii. ;-)

Pentru astazi am cautat soiuri de verdeata deosebite, exotice si nebunatice, asa cum imi plac mie. Daca vrei sa folosesti asa ceva in buchetele tale dar nu le-ai vazut niciodata, te poti informa la furnizorul propriu, cred ca toti pot aduce flori si verdeata la comanda. In functie de sezon, poti folosi frumusetile astea in aranjamentele tale.

Iti arat intai un corsaj deosebit cu flori de Gloriosa, Hydrangea si Scabiosa:

 
Verdeata:
 
Scabiosa stellata pod (dupa caderea petalelor florii)
 
 
Succisa pratensis (inflorita)
 
 
Succisa pratensis (dupa caderea petalelor)
 
Eryngium

miercuri, 4 septembrie 2013

Pagina noastra de pe You Tube + aranjament cu hortensii pas cu pas

In weekend am postat filmuletul cu realizarea buchetului de mireasa curgator pe You Tube. Daca vrei sa vezi cum a facut Mari acest buchet, da clic pe poza.

 
 
 Daca nu ai nevoie de un buchet de mireasa :-), dar vrei sa te bucuri de un aranjament deosebit cu hortensii, poti da clic aici:



Instructiunile de realizare pentru buchetul facut de Petra:

Materiale: un vas dreptunghiular inalt si ingust, pamant sau zapada artificiala, burete floral Oasis, punga de plastic, cateva flori de Hortensia, 3 cale Blush, Nigella damascena, ace cu perla.

ü  Se aranjeaza pamant sau zapada artificiala pe fundul vasului (cam ¾ din inaltimea lui), lasand loc destul pentru buretele floral.
 
ü  Se taie buretele umed astfel incat sa incapa in vas.

ü  Se introduce buretele umed intr-o punguta de plastic, dupa care se baga in vas, avand grija ca buretele sa fie mai inalt cu cativa centimetri decat marginea vasului.

ü  Dupa dorinta, se pot taia oblic marginile buretelui, pentru a le rotunji.

ü  Se taie extremitatile pungii de plastic cat sa nu mai fie vizibila.

ü  Se introduc buchetele mici de Hortensia in burete, incepand cu partea inferioara a buretelui, de jur imprejur,  pana acesta nu mai este vizibil.

ü  Se introduc calele in burete. Pentru a le fixa in loc se pot folosi ace lungi cu perla. Tulpina calei devine mai flexibila daca nu este tinuta in apa timp de cateva ore inainte de folosire.

ü  La final se adauga din loc in loc flori de Nigella damascena.

Sfaturi:
Uneori, buchetelele de hortensia sunt destul de puternice pentru a le putea introduce in burete. Daca tulpinile sunt prea subtiri, se insarmeaza in felul urmator:
Se aseaza o bucata de sarma florala paralel pe tulpina. Se tin buchetelul si sarma bine intre degete si se infasoara o alta bucata de sarma de 3 ori in jurul tulpinii, imediat deasupra degetului mare. Dupa aceea se indoaie sarma in jos si se mai infasoara in jurul tulpinei de cateva ori. Se taie extremitatile ambelor sarme. Datorita sarmelor, buchetelul de hortensia va putea fi usor infipt in burete.
 
Vizionare placuta sau succes la realizarea aranjamentului cu hortensii!
 
 Salutari creative!
Alina


luni, 19 august 2013

Flori delicate, deosebite sau nebune pentru buchetul de mireasa (2)

Am mai cautat cateva flori deosebite pentru voi, si de data asta am gasit cateva flori delicate. Noua mea preferata ;-) este Nigella Damascena, disponibila in nuante de albastru, roz si alb:

 
 
 
Centaurea Cyanus
 
 
 
Scabiosa Caucasica - un nume destul de urat, dar floarea e superba.
 

 
Ornithogalum arabicum
 

Astrantia Major Shaggy - o frumusete!!!


 

miercuri, 14 august 2013

Hortensia (Hydrangea) - sfaturi pentru ingrijirea florii taiate

Saptamana aceasta am primit doua intrebari, de la Rodica si ... Alina. Rodica vrea sa stie cum se fac aranjamentele pentru lumanarile de cununie / botez, iar Alina are nevoie de informatii despre hortensiile folosite ca flori taiate in aranjamente.

1. Noi nu am incercat niciodata sa facem aranjamente pentru lumanari si in Olanda nu se folosesc lumanari astfel impodobite la nunti si botezuri. Am gasit in schimb cateva informatii pe blogul Aurei Balasz, pe pagina cu comentariile referitoare la postarea Accesorii florale: http://aurabalazs.wordpress.com/2011/02/16/accesorii-florale/
Din cate am citit, Aura a urmat cursul Atelierului de Flori din Timisoara, cred ca toti ati auzit de Anca Vlad.
http://atelieruldeflori.wordpress.com

2. Hortensia se foloseste mult in aranjamente, este e floare mai sensibila ce are nevoie de multa apa si ingrijiri speciale. Absoarbe foarte greu apa daca tulpina este infectata cu bacterii.

Pentru florile de hortensie, se tine cont de urmatoarele lucruri:

-         Se foloseste o vaza de sticla ultra curata (fara bacterii)

-         Vaza trebuie sa contina destula apa curata

-         Apei din vaza i se adauga hrana pentru flori taiate, ce va prelungi viata hortensiei cu o saptamana

-         Tulpina se taie oblic cu un cutit ascutit si curat, nu cu foarfeca

-         Temperatura ideala de pastrare a florilor este de 8 grade C

-         In cazul in care dupa asezarea in vaza, floarea incepe sa atarne, se mai scurteaza inca o data tulpina cu 5 cm, se infasoara strans in hartie (de ziar sau cerata, de preferinta) si se lasa 3 ore intr-o vaza cu apa, intr-o incapere rece, sa isi revina. In cazul in care nu se obtine efectul dorit, se poate spreia apa pe floare.

-         Dupa asezarea florilor in vaza, nu se mai schimba locul vazei, nu se amesteca apa din vaza (pentru a dizolva hrana pentru flori), nu se mai toarna apa in plus in vaza. Vaza nu trebuie sa stea in curent, langa calorifer sau in soare.
 
Fetelor, va uram succes la realizarea aranjamentelor!
Alina
 
 

marți, 6 august 2013

Ceva informatii despre designul floral olandez, carti, reviste, cursuri...

Vacanta e pe terminate, asa ca e timpul unei noi postari... Pornind de la intrebarea Selenei, care ne cere recomandari de carti, reviste sau cursuri, m-am gandit sa postez informatii mai amanuntite despre intentiile si posibilitatile noastre si despre aranjarea florilor in Olanda. Intrebarea completa a Selenei o gasesti la sfarsitul postarii.

Arta aranjarii florilor (bloemschikken) poate fi practicata de orice olandez, atat incepator cat si avansat, pentru ca informatiile, materialele si cursurile se gasesc usor. Aranjarea florilor este un hobby popular in Olanda, iar workshop-urile oferite pentru realizarea aranjamentelor de sezon ( Paste, Craciun) sau pentru anumite ocazii (Ziua Mamei) sunt nenumarate.

Ceea ce ne-am propus noi sa facem prin combinatia de blog, pagina de Facebook si magazin online, este sa incurajam iubitorii romani de flori sa faca aranjamente si buchete. Vrem sa va familiarizati cu aranjamentele de pe masa de salon a olandezilor. Peste vreo cativa ani, ne-ar placea sa gasim si pe masutele voastre asemenea aranjamente... :-) De aceea va oferim atat informatii despre flori, exemple de aranjamente facute de noi, cat si produse si accesorii florale (in cantitati mici, asa ca pentru incepatori).

Fiindca nu lucram si nici n-am lucrat vreodata in domeniu, tot ceea ce stim am invatat ori din mers, din propria experienta (Mari face aranjamente pe burete floral de ani de zile), ori din informatiile cautate si gasite pe site-uri olandeze. Si fiindca am considerat ca e necesar sa aflu si cateva informatii profesionale despre aranjarea florilor, am urmat cursul online de buchete pentru nunta (din pacate disponibil numai in olandeza) al doamnei Nicolle Boerma. Ceea ce m-a uimit enorm (ca incepator) a fost faptul ca aranjarea florilor in mod profesional este cu totul altceva decat "joaca" cu flori a hobistilor. Pentru prima data mi-am dat seama ca "Bloemschikken" este o adevarata meserie, frumoasa, dar foarte grea. Este o meserie cu foarte multe aspecte tehnice, cu multe reguli (legate spre exemplu de lungimea, marimea materialelor folosite si pozitionarea lor). Foarte importanta este si limita de timp. Florarii olandezi care vor sa obtina o diploma in domeniu trebuie sa stapaneasca nu numai diferitele tehnici si sa dea dovada de originalitate in buchetele facute la examen. Fiecare buchet trebuie facut intr-o scurta perioada de timp, in ideea ca pentru a putea vinde buchetele in florarie, nu se poate lucra o jumatate de zi la un buchet.

Cei interesati de floristica pot gasi multe informatii in carti si reviste. In cartile pe care le-am vazut pana acum, destinate hobistilor, nu se ofera informatiile tehnice ce se invata in timpul unui curs profesional. Cine vrea sa practice meseria de designer floral poate invata mult din practica si din carti. Tehnicile sunt foarte importante pentru calitatea si aspectul rezultatului final si pentru realizarea aranjamentelor in timp redus. Ca incepator, iti poti permite sa faci 2 arajamente intr-o jumatate de zi (cum facem noi), fiindca le faci de placere. Dar dupa parerea mea, pentru a invata meseria de florar/designer floral si pentru a te distinge prin creatiile proprii, ai nevoie de cursuri. Scoala olandeza cea mai cunoscuta care ofera cursuri in engleza este Institutul Boerma al doamnei Jacqueline Boerma:  http://www.boerma.nl/ . Jacqueline este sora doamnei Nicolle Boerma pe care am invitat-o noi in Romania.

Revista pentru hobistii olandezi o oferim in magazinul nostru, inclusiv traduceri pentru aranjamentele mai dificile. Daca sunt nelamuriri in legatura cu un anumit aranjament din revista, ne puteti contacta prin mail. Ne mai place si revista "Fleur creatief", i-am dat un Like pe pagina noastra de Facebook. DVD-uri in olandeza sunt, chiar si gratis (Floralist.nl), pe cele in engleza cred ca le gasesti  pe Amazon.com. Si carti de floristica sunt multe, dar putine sunt in engleza (noi ne limitam la sursele de informatie din Olanda). Cei mai cunoscuti autori si-au tradus cartile si in engleza. Va dau aici niste nume de carti in engleza (preturile sunt cam piparate). Eu nu le-am rasfoit, deci nu stiu care este continutul lor. Daca dati cautari pe Google cu numele autorilor, veti gasi mai multe carti scrise de ei.

Daca mai aveti intrebari in legatura cu acest subiect, puteti lua legatura cu noi prin mail: info@creamari.com

Salutari creative!
Alina

Titluri si autori:
Principles of Floral Design de Gregor Lersch
Contemporary Floristry de Peter Assmann
Flower Design Technique de Dorien Roling
Fresh cut flowers de Gregory Milner

 

Autorii cartii "One colour Bouquets" sunt: Kristof de Waele, David Ragg si Gary Loen

 
 
 

 
 
" Buna, sunt interesata si fascinata de aceasta frumoasa profesie de designer florist, nu am pic de experienta, am doar o idee si vreau sa-i dau viata, dar nu prea stiu de unde sa incep. Acum sunt cu atat mai motivata cu cat sunt la o rascruce de joburi sau mai degraba de cariere. Si vreau ca ceea ce aleg acum sa fac in continuare sa-mi si placa la nebunie. Prin urmare, as vrea cateva recomandari de carti, reviste sau chiar cursuri (ideal ar fi pe dvd). Multumesc anticipat pentru ajutor! Va doresc multa inspiratie, succes in activitate si astept cu interes raspunsul." Selena





luni, 15 iulie 2013

Plante si numele lor in Latina

Fiindca sunt in febra pregatirilor pentru vacanta si nu prea am timp de cautari pe net, postez 2 site-uri pentru cei interesati de denumirea latineasca a plantelor si florilor. Problema este ca pana acum nu am gasit un site complet, si cu denumiri si cu poze.

Pe primul sunt date atat denumirile latinesti (intre paranteze) cat si poze. Pe ambele site-uri gasesti numai plante (de gradina sau salbatice), deci nu neaparat flori folosite in buchete si aranjamente. Da clic pe poze pentru a vizita site-urile respective.



Pe urmatorul site gasesti o sumedenie de denumiri de plante (in 4 limbi), dar absolut nici o poza. In coloana a doua gasesti denumirile latinesti si in a 4-a coloana, denumirile florilor in engleza. Daca vrei sa stii cum arata florile, poti introduce denumirea florii pe Google Imagini. Cu ocazia asta vei descoperi si alte site-uri interesante legate de floristica.


O vacanta placuta si plina de inspiratie va uram tuturor!

Salutari creative!
Alina




joi, 4 iulie 2013

Flori exotice, deosebite sau nebune pentru buchetul de mireasa (1): Protea

Ca inspiratie pentru viitoarele mirese, m-am gandit sa incep o serie de postari cu soiuri de flori mai putin cunoscute sau mai putin folosite. Pentru postarea de astazi am cautat poze cu diferite soiuri de Protea, o floare exotica disponibila in mai multe culori. Fiind mare, nu este nevoie de multe alte flori si verdeata pentru a putea realiza un buchet deosebit. Am cautat mai multe feluri de Protea albe, dar si cateva colorate, pentru miresele indraznete. Daca iti doresti asa ceva in buchet, informeaza-te din timp daca le poti comanda, fiindca majoritatea soiurilor nu sunt disponibile tot timpul anului, sunt flori de sezon.



Protea Arctic Ice
 

duminică, 30 iunie 2013

Ce mireasa nu are nevoie de o poseta... florala?

Iar am gasit un produs care ma face sa-mi para rau ca sunt casatorita... :-))) Poate ai vazut deja posetele BolsaFlora gata impodobite pe Facebook, aici ti le arat intai simple. M-am interesat deja de pret, astept raspunsul, si poate aduc una cu mine cand vin in vacanta la Mari...






 
Astea imi plac tare mult!!!
 
Salutari creative!
 
Alina 
 

 
 

 



 
 
 


miercuri, 26 iunie 2013

Vrei sa castigi o revista cu aranjamente florale sau o carte cu 38 de exemple de buchete pentru diferite ocazii?

Daca iti place sa faci aranjamente florale pentru familie, prieteni sau cunoscuti si vrei sa le arati si altora, poti participa la concursul nostru. Da clic pe poza pentru a vedea linkul cu informatii de pe pagina noastra de Facebook:

 

Asteptam pozele tale la info@creamari.com!

Salutari creative!

Alina