duminică, 26 mai 2013

1. Aranjament de primavara cu flori de Helleborus - descriere pas cu pas

Am gasit in cautarile pe net o pagina cu aranjamente si buchete facute de hobistii olandezi, pagina unde este explicat si modul de realizare. De acum o sa postez din cand in cand cate un aranjament de sezon, cu traducerile si explicatiile de rigoare.

Aranjamentul de astazi este facut de Christ Bernard. Florile de Helleborus se pot inlocui cu trandafiri sau alte flori, dupa dorinta. Da clic pe poza pentru a vizita pagina originala cu restul de poze.



Aranjament cu Buxus si Helleborus

Materiale:

-          un platou de sticla

-          o semisfera de burete floral

-          un suport cu adeziv

-          crengute de buxus

-          flori de helleborus

-          cercuri de rotan


Se lasa buretele floral sa se imbibe cu apa, dupa cum am descris in postarea de pe 16 ianuarie. Se lipeste suportul de plastic pe platou, dupa care se infige semisfera pe suport. Se infig smocuri de buxus de jur imprejurul sferei, incepand din partea inferioara. Dupa realizarea primului cerc de buxus la baza buretelui, se infig florile de helleborus in burete. Pentru a putea fi mai usor infipte, pot fi intai insarmate. Se “imbraca” toata semisfera cu smocuri de buxus, infipte in mod compact unul langa altul. La final se adauga cercuri de rotan deasupra aranjamentului. Succes!

Salutari creative!
Alina
 

 
 
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu