miercuri, 14 august 2013

Hortensia (Hydrangea) - sfaturi pentru ingrijirea florii taiate

Saptamana aceasta am primit doua intrebari, de la Rodica si ... Alina. Rodica vrea sa stie cum se fac aranjamentele pentru lumanarile de cununie / botez, iar Alina are nevoie de informatii despre hortensiile folosite ca flori taiate in aranjamente.

1. Noi nu am incercat niciodata sa facem aranjamente pentru lumanari si in Olanda nu se folosesc lumanari astfel impodobite la nunti si botezuri. Am gasit in schimb cateva informatii pe blogul Aurei Balasz, pe pagina cu comentariile referitoare la postarea Accesorii florale: http://aurabalazs.wordpress.com/2011/02/16/accesorii-florale/
Din cate am citit, Aura a urmat cursul Atelierului de Flori din Timisoara, cred ca toti ati auzit de Anca Vlad.
http://atelieruldeflori.wordpress.com

2. Hortensia se foloseste mult in aranjamente, este e floare mai sensibila ce are nevoie de multa apa si ingrijiri speciale. Absoarbe foarte greu apa daca tulpina este infectata cu bacterii.

Pentru florile de hortensie, se tine cont de urmatoarele lucruri:

-         Se foloseste o vaza de sticla ultra curata (fara bacterii)

-         Vaza trebuie sa contina destula apa curata

-         Apei din vaza i se adauga hrana pentru flori taiate, ce va prelungi viata hortensiei cu o saptamana

-         Tulpina se taie oblic cu un cutit ascutit si curat, nu cu foarfeca

-         Temperatura ideala de pastrare a florilor este de 8 grade C

-         In cazul in care dupa asezarea in vaza, floarea incepe sa atarne, se mai scurteaza inca o data tulpina cu 5 cm, se infasoara strans in hartie (de ziar sau cerata, de preferinta) si se lasa 3 ore intr-o vaza cu apa, intr-o incapere rece, sa isi revina. In cazul in care nu se obtine efectul dorit, se poate spreia apa pe floare.

-         Dupa asezarea florilor in vaza, nu se mai schimba locul vazei, nu se amesteca apa din vaza (pentru a dizolva hrana pentru flori), nu se mai toarna apa in plus in vaza. Vaza nu trebuie sa stea in curent, langa calorifer sau in soare.
 
Fetelor, va uram succes la realizarea aranjamentelor!
Alina
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu