miercuri, 4 septembrie 2013

Pagina noastra de pe You Tube + aranjament cu hortensii pas cu pas

In weekend am postat filmuletul cu realizarea buchetului de mireasa curgator pe You Tube. Daca vrei sa vezi cum a facut Mari acest buchet, da clic pe poza.

 
 
 Daca nu ai nevoie de un buchet de mireasa :-), dar vrei sa te bucuri de un aranjament deosebit cu hortensii, poti da clic aici:



Instructiunile de realizare pentru buchetul facut de Petra:

Materiale: un vas dreptunghiular inalt si ingust, pamant sau zapada artificiala, burete floral Oasis, punga de plastic, cateva flori de Hortensia, 3 cale Blush, Nigella damascena, ace cu perla.

ü  Se aranjeaza pamant sau zapada artificiala pe fundul vasului (cam ¾ din inaltimea lui), lasand loc destul pentru buretele floral.
 
ü  Se taie buretele umed astfel incat sa incapa in vas.

ü  Se introduce buretele umed intr-o punguta de plastic, dupa care se baga in vas, avand grija ca buretele sa fie mai inalt cu cativa centimetri decat marginea vasului.

ü  Dupa dorinta, se pot taia oblic marginile buretelui, pentru a le rotunji.

ü  Se taie extremitatile pungii de plastic cat sa nu mai fie vizibila.

ü  Se introduc buchetele mici de Hortensia in burete, incepand cu partea inferioara a buretelui, de jur imprejur,  pana acesta nu mai este vizibil.

ü  Se introduc calele in burete. Pentru a le fixa in loc se pot folosi ace lungi cu perla. Tulpina calei devine mai flexibila daca nu este tinuta in apa timp de cateva ore inainte de folosire.

ü  La final se adauga din loc in loc flori de Nigella damascena.

Sfaturi:
Uneori, buchetelele de hortensia sunt destul de puternice pentru a le putea introduce in burete. Daca tulpinile sunt prea subtiri, se insarmeaza in felul urmator:
Se aseaza o bucata de sarma florala paralel pe tulpina. Se tin buchetelul si sarma bine intre degete si se infasoara o alta bucata de sarma de 3 ori in jurul tulpinii, imediat deasupra degetului mare. Dupa aceea se indoaie sarma in jos si se mai infasoara in jurul tulpinei de cateva ori. Se taie extremitatile ambelor sarme. Datorita sarmelor, buchetelul de hortensia va putea fi usor infipt in burete.
 
Vizionare placuta sau succes la realizarea aranjamentului cu hortensii!
 
 Salutari creative!
Alina


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu