joi, 14 februarie 2013

Cum imi deschid un cont PayPal?

Ti-am promis informatii detaliate despre modalitatile de plata in magazinul nostru si despre PayPal. Mai detaliate de atat nu stiu daca se poate... Inainte de a citi informatiile de mai jos, cateva explicatii.

Deoarece formularul de creare al unui cont PayPal romanesc este in Engleza, ti-am facut o traducere informativa proprie a textelor pentru a te ajuta. Aceasta traducere nu este deci oficiala si nu poate fi folosita decat cu titlu informativ. Informatiile originale din engleza sunt cele la care poti apela in cazul in care ai nelamuriri. Nu imi asum responsabilitatea pentru eventualele probleme intre tine si Paypal cauzate de folosirea traducerii mele.

Fiindca textul este destul de lung, iti fac rezumatul costurilor aferente unei comenzi platita prin PayPal:
1. Taxa de schimb valutar (prin PayPal, prin Mastercard sau prin Visa)
2. Taxa fixa de EUR 0,35
3. Taxa de 3,4% din valoarea totala a comenzii.



In ciuda faptului ca pe formular ti se cere sa introduci datele cardului de credit, este posibila si introducerea datelor cardului tau de cont curent (de debet). Aceasta posibilitate am testat-o ieri si am putut face plata unei comenzi de EUR 10,- prin contul nou creat la PayPal. In acest mod am putut vedea si costurile.

Daca ai intrebari, idei sau sugestii in legatura cu aceste informatii, reactioneaza la aceasta postare sau trimite-mi un mail la adresa: info@creamari.com 


La deschiderea magazinului, cele 2 modalitati de plata sunt deocamdata plata prin transfer bancar si plata prin PayPal.
 
Plata prin transfer bancar: Daca alegi modalitatea de plata in euro (EUR) prin transfer bancar in contul nostru, dupa plasarea unei comenzi, nu sunt costuri aditionale pe care le platesti prin intermediul magazinului nostru. Mentionam ca noi nu cunoastem eventualele tarife practicate de banca ta pentru serviciile de transfer bancar sau pentru schimbul valutar (din lei in euro). Aceste informatii le poti obtine de la banca unde ai contul bancar.

Plata prin cont PayPal: Posesorii de cont bancar in lei (RON) la orice banca isi pot deschide si un cont PayPal prin care se pot realiza plati internationale in Euro (sau alta valuta). Deschiderea acestui cont este gratuita. Plata prin intermediul contului PayPal a produselor comandate online este in principiu gratuita pentru cumparator. In practica, costurile legate de plata comenzilor online vor fi platite de cumparator. Comerciantii online aplica doua metode pentru acoperirea costurilor legate de tranzactiile bancare aferente comenzilor online: marirea pretului produselor din magazin sau utilizarea unui adaos pentru fiecare comanda online.

CreaMari a ales pentru aceasta a doua varianta, ceea ce inseamna ca pentru fiecare comanda vei plati si costurile aferente platii produselor prin PayPal. Datorita faptului ca plata se face in euro (din contul tau in lei), PayPal practica un tarif propriu pentru schimbul de RON in EUR.

Spre exemplu, pentru plata facuta de noi ca test pe data de 14 februarie, 1 EUR cumparat prin PayPal = 4,58 RON. Acest tarif este stabilit de PayPal si este variabil. Inainte de a finaliza comanda, poti vedea ce curs de cumparare de Euro iti ofera PayPal, deci poti hotari daca esti de acord cu acest curs sau nu. In acest moment ai posibilitatea de a alege pentru costurile de schimb valutar aplicate de Mastercard sau Visa (vezi traducerea proprie a textului despre cele 2 optiuni de schimb valutar pe care le vei vedea pe pagina " Review your information", inainte de plasarea comenzii in magazinul nostru).
Other Conversion Options (Optiuni de schimb valutar)

PayPal iti ofera 2 posibilitati de schimb bancar in momentul in care faci cumparaturi de la un magazin online ce foloseste o alta valuta:

1.      Procesul de schimb valutar realizat de PayPal  

2.      Procesul de schimb valutar realizat de MasterCard sau Visa

Te rugam selecteaza una din optiunile de mai jos:

-          Folosesc procesul de schimb valutar prin PayPal pentru a finaliza tranzactia, folosind valuta cardului meu. Atat valuta originala cat si suma in valuta convertita noua care mi se va extrage din cont sunt mentionate aici. Inteleg ca MasterCard si Visa au un proces propriu de schimb valutar. Aleg sa nu utilizez serviciile de schimb valutar oferite de Mastercard si Visa si accept ca acestea nu sunt responsabile pentru schimbul valutar efectuat.

-          Incaseaza-mi plata in valuta mentionata pe factura comerciantului. Nu voi sti ce tarif valutar se va aplica tranzactiei pana la primirea extrasului de cont de la emitentul cardului meu. Sunt de acord cu faptul ca acceptand aceasta optiune, emitentul cardului meu va stabili un tarif de schimb valutar aplicat acestei tranzactii, si ca eu nu voi fi informat despre acest tarif sau despre alte tarife aditionale aplicate pentru realizarea schimbului valutar pana la primirea extrasului de cont.

Selecteaza una din cele 2 optiuni, dupa care da clic pe “ Submit” pentru a finaliza procesul de schimb valutar.”

Pe langa tariful pentru schimbul valutar, costurile aditionale pentru fiecare comanda platita prin PayPal in magazinul nostru sunt de:  EUR 0,35 plus 3,4% din suma totala a cumparaturilor. Acestea sunt tarifele practicate de PayPal pentru Olanda si alte tari din nordul Europei.

Iti dam doua exemple pentru a intelege mai bine ce costuri aditionale vei avea. In aceste tarife nu sunt incluse costurile pentru schimbul valutar.

1.      Pentru fiecare comanda cu o valoare totala de EUR 10,- (inclusiv TVA si costuri de transport), vei plati EUR 10,69.  EUR 0,69 reprezinta totalul a [EUR 0,35 + (3,4% x EUR 10 = EUR 0,34)].

2.      Pentru o comanda cu o valoare totala de EUR 100,- (inclusiv TVA si costuri de transport), vei plati EUR 103,75. Costul aditional pentru plata prin PayPal va fi de EUR 3,75: [EUR 0,35 + (3,4% x EUR 100,- = EUR 3,4)]= EUR 3,75.

 
Modalitate de deschidere a unui cont PayPal pentru persoanele fizice:

Viziteaza urmatorul site:


1.      Da clic pe butonul “ Personal” , pentru a deschide un cont personal, destinat persoanelor fizice.

2.      Majoritatea informatiilor despre deschiderea unui cont PayPal Romanesc sunt in Engleza. Daca vrei si ceva informatii in limba Romana, da clic pe butonul “ Click aici”. Citeste cu atentie informatiile din sectia: “ Descopera PayPal”, “ Deschide-ti cont acum”, “ Administreaza-ti contul”, “ Siguranta ta”.

3.      Pe acest site ai mai multe butoane ce-ti permit deschiderea unui cont PayPal. Apasa pe unul din aceste butoane, spre exemplu pe: “ Fa-ti un cont PayPal acum”.

4.      Din acest moment, toate informatiile despre deschiderea contului PayPal vor fi in limba Engleza, de aceea ti le-am tradus aici. Dupa apasarea butonului de la pasul 3, pe pagina urmatoare, tara ta si limba folosita pe contul tau sunt deja selectionate (alegerea limbii Romane nu este posibila). Aici apesi pe butonul “ Get started” = “Incepe” din stanga ecranului. Daca apesi pe butonul din dreapta iti vei face un cont Paypal de persoana juridica (destinat vanzatorilor).  Asa arata informatiile necesare (si traducerea lor) de pe ecranul acesta:

Sign up with PayPal (Inregistreaza-te la PayPal)


Your country or region (Alege tara in care locuiesti)

Your language (Alege limba pe care o preferi)

PayPal for you (PayPal pentru tine)


Pay with PayPal conveniently and securely for your online purchases from all around the world. (Plateste convenabil si in siguranta cu PayPal cumparaturile facute in magazinele online din toata lumea.)

  • Buy on eBay and in thousands of online stores worldwide - the selection is wider and the goods you are looking for can be much cheaper. (Cumpara pe eBay si din miile de magazine online din toata lumea – asortimentul este mai bogat si produsele pe care le cauti pot fi mult mai ieftine).
  • Should anything go wrong, enjoy free purchase protection from PayPal. (Daca intervin probleme in legatura cu cumparaturile online, bucura-te de protectia cumparatorului oferita gratis de PayPal.)
  • Sign up to PayPal for free. (Inregistreaza-te gratis pentru un cont PayPal).




 5.      Completeaza informatiile de pe pagina urmatoare:
Enter your information
Please fill in all fields. (Te rugam sa completezi toate rubricile)
Email address (Adresa ta de mail pe care o vei folosi de cate ori vrei sa platesti prin PayPal)
You will use this to log in to PayPal

Choose a password (Alege o parola si foloseste o combinatie de litere mici, mari, simboluri si cifre)
Re-enter password (Introdu parola inca o data )
First name (Prenumele)
Last name (Numele de familie)
Address line 1 (Adresa - Spatiul 1)
Address line 2 (Daca ai o adresa lunga, mai ai si un al doilea spatiu la dispozitie)
City (Orasul)
State / Province / Region (Judetul)
Postal code (Codul postal)
Mobile number (Numarul de telefon mobil)

Why is this needed? This number will be used to contact you in case there's a problem with your account or purchase. We never share your number with telemarketers.(Enter mobile number like this 05x-1234567) (De ce este nevoie de un numar de telefon? In cazul unei probleme in legatura cu contul sau comenzile platite prin acest cont, vei fi contactat prin telefon. Acest numar nu va fi niciodata facut cunoscut vanzatorilor ce practica telemarketing-ul. Modul in care se introduce numarul este urmatorul: 05x-1234567)

Link my credit card so I can start shopping right away (recommended) ( Cupleaza-mi cardul de credit la acest cont pentru a putea face cumparaturi imediat- optiune recomandata)
Card Number (Numarul cardului de credit sau al cardului debet - al contului tau de la banca proprie, in cazul in care pe cardul tau apare unul din logo-urile de pe pagina PayPal)
 
Expiration date (data expirarii cardului, exact asa cum este mentionata pe card)
Monthmm (Luna)  /
Yearyy (Anul)

CSC (The CSC is the 3-digit number on the back of VISA®, MasterCard®, and Maestro® cards, or the 4-digit number on the front of your American Express® card. Not all Maestro cards have this number. If you don't have one, leave this section blank. (In aceasta rubrica trebuie introdus codul compus din ultimele 3 cifre mentionate pe spatele cardului (pentru cardurile de tip VISA, MasterCard si Maestro), sau de 4 cifre pentru cardul American Express. Acest cod il poti gasi de obicei langa rubrica cu semnatura ta. Nu toate cardurile Maestro au un astfel de cod. In cazul in care cardul tau nu are un astfel de cod, lasa aceasta rubrica goala.) 

Please view, print or save the documents linked below. (Te rugam sa citesti, sa iti scoti la imprimanta sau sa iti pastrezi in calculator textul Termenilor si Conditiilor de mai jos.)

For more information about PayPal, please read our Key Payment and Service Information. Under 18s may not use PayPal. (Pentru informatii suplimentare despre PayPal, poti citi documentul urmator cu informatii despre plati si serviciile oferite. Persoanele sub 18 ani nu au voie sa iti deschida un cont Paypal.)

By ticking the box and clicking the button, I agree and consent to the terms of: (Bifand casuta aceasta si apasand pe butonul ‘ Agree and Create Account”, accept si sunt de acord cu termenii si conditiile specificate in urmatoarele 2 documente)
  • the User Agreement; and (Acceptul utilizatorului)
  • the Privacy Policy; specifically consenting to PayPal processing and disclosing my data and communicating with me according to that policy. I understand that I can view and adjust my Communication Preferences at any time in my account Profile. (Politica de confidentialitate; sunt de acord ca PayPal sa imi proceseze datele, sa le faca cunoscute si sa imi comunice informatii referitoare la aceste date, conform acestor reguli. Inteleg ca am posibilitatea sa imi vad si sa imi modific Preferintele de Comunicare in orice moment, prin intermediul contului personal PayPal.)
Agree and Create Account (Sunt de acord si Creeaza-mi contul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu